Wat is regenesis?

 

Regenesis therapie is een therapie gebaseerd op het zelfherstellend vermogen van ons lichaam.
In 1945 ontdekte wetenschapper Wilhelm Reich Lang in elke celkern een enorm krachtige energie in de vorm van een blauw stipje. Hij ontdekte dat wij mensen als foetus dezelfde energie gebruiken om onszelf te herstellen als een hagedis of een zeester. Deze energie gaat echter zo’n 5 maanden na de geboorte in een soort slaapstand.

Deze energie is later de ‘Blue Dot Energie’ genoemd. Natuurkundig genezer Robert Rasmusson heeft deze therapie ontdekt en ontwikkeld.

Als Regenesis therapeut heb ik geleerd deze blauwe energie aan te wenden en te activeren om zo ons zelfherstellend vermogen te optimaliseren. Je wordt als het ware teruggebracht naar je oorspronkelijke toestand. De basis van de behandeling is altijd dat ik de blokkade vrij maak van je centrale zenuwstelsel, omdat dit stelsel alles bepalend is in je lichaam. Elk orgaan, elke spier, elke weefsel wordt van informatie voorzien door dit centrale zenuwstelsel. Het centrale zenuwstelsel is verbonden met de rest van je lichaam door diverse zenuwbanen die ontspringen vanuit de wervelkolom. Tussen elke wervel is een ruimte open gelaten waar de zenuw ontspringt.

De wervelkolom is echter flexibel en onderhevig aan verschuivingen. Als dat gebeurt, kan er druk op de zenuw ontstaan en dit kan leiden tot een pijnklacht. Dat hoeft echter niet. Er is maar een heel klein gedeelte van het centrale zenuwstelsel dat sensorisch is en pijnsignalen af kan geven. Dat betekent dat een wervel al heel lang scheef kan staan, zonder dat je dit als pijnlijk ervaart. Dan is de werking van het zenuwstelsel verstoord is en blokkeert dit het zelfherstellend vermogen. Er kunnen dan klachten ontstaan in het gebied waar de zenuw normaliter het lichaam van informatie voorziet.

Wervel-therapie_800 Na het uitlijnen en in balans brengen van de wervelkolom, ga ik heel klachtgericht te werk, waarbij ik moet vermelden dat klachten soms in een ander gebied ontstaan dan waar je ze zou verwachten. Er zijn geen bijwerkingen bij deze methode. Wel werkt de energie enkele dagen door. Niet alleen kun je pijnverlichting ervaren, maar ook meer energie krijgen, en beter slapen. Je kunt merken dat je weer goed in je vel zit.